Правила догляду за стальними та чавунними решітками для грилю

Решітка – один із найважливіших елементів обладнання для грилю. На ній ви готуєте свої кулінарні шедеври. Тому до її вибору, а також догляду потрібно поставитися з особливою увагою. Якщо ви вирішили придбати гриль Napoleon на сайті спеціалізованого магазину товарів та обладнання для гриллінгу Grill Shop, вам буде цікаво дізнатися головні правила догляду за стальними і чавунними решітками. 

Особливості догляду за решітками із нержавіючої сталі

Такі решітки менш вибагливі у догляді, ніж чавунні. При цьому вони відрізняються стійкістю до високих температур та корозійних змін. Однак є і суттєвий недолік – при першому приготуванні продукти можуть прилипати до поверхні. Тому дайте стейку добре підсмажитися, перш ніж перевертати його на інший бік. 

Правила грилінгу на новій решітці із нержавіючої сталі:

  • Зніміть решітку та промийте її теплою водою з мильним розчином, а потім дайте їй ретельно просохнути. 
  • Переконайтеся, що на поверхні не залишилось мильних розводів. 
  • Почніть розігрівати гриль – після цього треба змастити решітку рослинним чи тваринним жиром. 

Ці правила доречні при першому використанні решітки. Регулярне обслуговування включає в себе: 

  • Чищення решітки спеціальною щіткою від залишків їжі. 
  • Змащування поверхні рослинним або тваринним жиром. Використовуйте для цього силіконову щіточку, щоб не пошкодити покриття. 

Якщо ж у вас чавунна решітка, то догляд за її поверхнею дещо відрізняється. Чим? Дізнайтеся нижче. 

Особливості догляду за решітками із чавуна

Чавунна поверхня – антипригарна. Догляд за нею – простий. Головне – обробляти поверхню потрібно через раз після кожного використання. 

Решітка для гриля із чавуна від бренду Napoleon

Ще одна перевага чавуна – рівномірне розподілення жару. Для нанесення жиру на поверхню використовується силіконова щіточка. При першому використанні решітки треба дотримуватися такої послідовності: 

  • Зніміть решітку та промийте її водою з мильним розчином, а потім ретельно сполосніть у звичайній воді. 
  • Дайте поверхні висохнути. 
  • Після повного висихання обробіть всю поверхню жиром рослинного чи тваринного походження. 
  • Перед тим як покласти на решітку м′ясо чи інші продукти, треба прогріти її при температурі 180-200 °С протягом 30-60 хвилин. 

Після використання решітку потрібно зняти та ретельно очистити. Перед кожним наступним приготуванням страв її обробляють за вищевказаним принципом. 

Також не забувайте, що решітки, з якого б матеріалу вони не були б виготовлені, потрібно прибирати в надійне місце, якщо ви довгий час не використовуєте гриль.

Потолок из Гипсокартона Своими Руками Видео

Причины популярности специальной химии в строительстве

Правила вибору інсталяцій для підвісних унітазів

​Тенты по индивидуальному заказу, производство и продажа